Doe mee met Leef! voor mensen met MS

Leef! met MS is een leefstijlprogramma van Voeding Leeft. In het eerste online leefstijlprogramma voor mensen met MS ga je zelf aan de slag met andere voeding, met voldoende beweging, ontspanning en slaap. Drie maanden lang krijg je intensieve begeleiding, maar ook daarna blijven ze je inspireren. Je staat er sowieso niet alleen voor, want 99 anderen gaan op hetzelfde moment als jij de uitdaging aan. En dat elke maand opnieuw.

Jij kunt gratis aan het programma deelnemen en zo jouw kwaliteit van leven verbeteren. Het programma is digitaal.

De effecten van het programma worden onderzocht. Als het leefstijlprogramma goede resultaten geeft, gaan ze aan de slag om het programma vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering. Het is mogelijk het programma te volgen zonder mee te doen aan het onderzoek.

Belangrijk onderdeel van het programma is het Mediterrane dieet. Dit dieet bestaat uit ruime hoeveelheden fruit, groente, olijfolie, wit vlees, vis, noten en groenten. Het dieet lijkt een anti-inflammatoire werking te hebben en kan het darmmicrobioom mogelijk veranderen. Er zijn ook aanwijzingen dat het de insulinegevoeligheid verbetert.

Inschrijven voor deelname aan het leefstijlprogramma kan via: Leef! met ms

Vragen over het MS Leefstijlprogramma, kun je sturen naar het Nationaal MS Fonds via leefstijl@NationaalMSFonds.nl