Doe ook mee en maak een Wereld MS-dag-ommetje!

Ieder jaar organiseren de regio’s Noord-Holland en Amsterdam e.o. een scoot-, fiets- en wandeltocht om Wereld MS dag te vieren. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we dit jaar geen tocht doen zoals we gewend zijn. De regio’s hebben echter de handen ineen geslagen en bieden een digitaal alternatief, zodat we toch samen Wereld MS dag kunnen vieren. Het landelijk team zorgt voor een landelijke start en de MS Vereniging Ommetje app.

Eigen route
Iedereen kiest zijn eigen route op een zelfgekozen moment. Dit kan vanuit je eigen huis, maar ook op iedere andere plek in Nederland, of zelfs het buitenland. Doe de route in kleine groepjes als het tenminste veilig kan. De hele maand juni kun je meedoen. Het doel is om met elkaar zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Alle kilometers die jullie tijdens het Wereld MS-ommetje afleggen, tellen we bij elkaar op. De kilometers houd je eenvoudig bij in de MS Vereniging Ommetje app. Als je de app ‘teveel gedoe’ vindt, kan het natuurlijk ook zonder. Meer informatie over deze app ontvang je binnenkort via een landelijke email.

Foto of selfie
Wij hopen dat jullie ons onderweg een foto of selfie sturen, die wij mogen gebruiken op de website. Het liefst met een rood Wereld MS T-shirt aan. Iedere week sturen we jullie een update over de door jullie afgelegde kilometers en laatste tips. Als je wilt, sturen wij gratis zo’n rood Wereld MS T-shirt naar jou op.

           

Routes
Om jullie te inspireren bieden wij drie routes aan. Klik op de naam van de route voor de routebeschrijving en meer informatie.

1. De  Alkmaar kaasroute leidt je langs de hotspots van Alkmaar en zorgt dat jij alles ziet wat Alkmaar te bieden heeft op cultureel, historisch gebied. Je komt langs 10 van de meest iconische en historische Alkmaarse monumenten. De route start bij het Waaggebouw en komt onder andere langs het Huis met de Kogel, het Stedelijk Museum en de Grote Kerk van Alkmaar.

2. De  Rijksmuseumroute leidt je langs de mooiste Amsterdamse gebouwen, grachten en pleinen. De route start op de Dam en eindigt bij het Rijksmuseum.

3. De historische binnenstad van Haarlem beschikt over een schatkamer aan bijzondere monumenten. Ontdek door middel van de wandeling Haarlem Monumentaal deze interessante, mooie en verrassende monumenten. Deze route start op de Grote Markt.

Meld je nu aan
Als je mee wilt doen, meld je dan snel aan. We sturen je vervolgens de gegevens over de MS Vereniging Ommetje app en de 3 routes in pdf. Als je een rood Wereld MS T-shirt wilt ontvangen, geef dit dan aan ons door, inclusief jouw maat. Dan sturen we het T-shirt naar je op.

Je kunt je aanmelden bij: Reinier Waardenburg (regio Noord-Holland) via voorzitternoordholland-msvn@outlook.com of Jeanette Kok (regio Amsterdam e.o) via cooky@xs4all.nl