Wereld MS-dag

Oh, zonnige dagen zonder beperkingen! Op Wereld MS-dag naar buiten, de zon tegemoet! Dat is wat we allemaal willen.

Ik kreeg een brief dat ik vervroegd een vaccin kon krijgen omdat ik tot de risicogroep behoor. Maar ik ben al gevaccineerd dankzij een overschot aan vaccins in een bejaardentehuis. Dit heeft de angst bij mij weggenomen en kan daarom wat afstandelijker naar de corona-epidemie kijken. Voor mijn gevoel komt een ouderwetse real life Wereld MS-dag ietsje dichterbij. Want de vaccinatieslag wint terrein. Toch is het nog steeds een race tegen de klok.
Ook in mijn omgeving zijn mensen door het virus getroffen, of door vertraging in de zorg. Iedereen wordt ergens geraakt door het virus. Hopelijk beseffen we nu allemaal dat we alleen gezamenlijk dit probleem kunnen oplossen. Om het virus te overwinnen zullen we ons allemaal moeten inzetten, zoals destijds ook het pokkenvirus is overwonnen. Corona is een hardnekkig virus.

Gelukkig hebben we dankzij corona geleerd om digitale alternatieven te vinden voor het ouderwetse samenzijn. Corona is niet helemaal voor niets geweest. Al wordt het geen real live Wereld MS-dag, we kunnen er met ons allen wel wat van maken. Lekker naar buiten, niet in een groep, maar wel digitaal verbonden. Vanaf iedere locatie. Een leuk vooruitzicht dat ons moed zal geven om nog even vol te houden. Volgend jaar kunnen we weer samen zijn op Wereld MS-dag. In real live, digitaal, of beide.

Dinand Brummelhuis